Wij beantwoorden graag al je vragen

Waarom een proefles?

De proefles/intakeles is bedoeld om je basisniveau te bepalen. Je maakt kennis met onze rijschool en jouw persoonlijke rijinstructeur. Aan de hand van de vorderingen tijdens de proefles schat de instructeur in hoeveel lessen je nodig zult hebben om te kunnen slagen. Zo kun je kiezen uit losse lessen diverse lespakketten of losse rijlessen, volledig afgestemd op jouw voorkeuren.

Hoe gaan jullie te werk ?

Bij Rijschool Masters krijg je les van een ervaren gecertificeerde RIS-instructeur, in/met een vast lesvoertuig. Bij aanvang van de rijles word je opgehaald op een door jou gekozen locatie. Je wordt zo veel mogelijk opgeleid in het examengebied, en na afloop word je weer netjes weggebracht. Zo creëren wij een vertrouwd en veilig gevoel, wat op zijn beurt bijdraagt tot een hoge slagingskans!

Lessen met pakket of per les

Een lespakket nemen heeft zijn voordelen: het is voordeliger dan losse lessen, en door de regelmaat bouw je de voortgang van jouw kennis en vaardigheden betrouwbaar op. Je moet wel vooraf of tijdens de opleiding een aanvraag voor het praktijkexamen indienen zodat je de rijlessen goed kunt inplannen. Losse lessen nemen heeft als voordeel dat je echt volledig jouw eigen tempo bepaalt. Een aanvraag voor het praktijkexamen wordt pas ingediend wanneer jij en de instructeur het er over eens zijn dat er klaar voor bent.

Wat is RIS

De Rijopleiding In Stappen (RIS) is een methode die structuur geeft aan de rijles. De rijlessen volgens RIS zijn ingedeeld in 4 modules. Elke module wordt afgesloten met een toets. Je kunt niet zakken voor een toets. Als het resultaat niet voldoende is, krijg je gerichte adviezen en tips om de resultaten voor de volgende toetsen te verbeteren. Hierdoor kun je de voortgang van jouw rijopleiding goed meten. Door middel van de Tussentijdse toets (TTT) kunt je vast wennen aan het praktijkexamen en kun je bovendien al een vrijstelling verdienen. Volgens het CBR ligt jouw slagingskans voor het praktijkexamen daardoor aanzienlijk hoger!

Hoe behaal ik snel mijn rijbewijs

Als je plannen hebt om snel je rijbewijs te halen, dan ben je bij Rijschool Masters aan het juiste adres! Al onze lespakketten zijn in te plannen als spoedopleiding. In een mum van tijd heb je dat geliefde pasje op zak.

Ik ben onzeker over mijn kunnen op de weg

Als je al in het bezit bent van een rijbewijs maar je voelt je niet zeker in het drukke verkeer of je hebt moeite met bepaalde onderdelen, dan kun je bij Rijschool Masters een opfriscursus volgen. Ons doel is om jou als een veilige en zelfstandige weggebruiker met veel zelfvertrouwen terug het verkeer in te sturen. Wij kunnen je bijvoorbeeld helpen met file parkeren, in- en uitvoegen op snelwegen, kruispunten en rotondes. Ook verbeteren we jouw kijkgedrag en verkeersinzicht en frissen we je theoretische kennis op.

Ik heb faal of rijangst

Er komen vaak mensen met rijangst of faalangst bij ons langs. Tijdens het rijden hebben mensen met faalangst vaak moeite om het denkwerk (de verkeersregels) en het handelen (de besturing van de auto) met elkaar te combineren. Bij faalangst is het belangrijk om de juiste kennis en vaardigheid te verkrijgen, en daar helpt Rijschool Masters je als de beste bij! Onze instructeurs weten door ervaring en training precies hoe ze om moeten gaan met faalangst. Zij kunnen ervoor zorgen dat je een zelfverzekerde, veilige weggebruiker wordt. Het CBR-examen wordt dan ook opmerkelijk minder zwaar voor je!

Kan ik in termijnen betalen ?

Wij zijn erg flexibel en wil jou de beste betaalopties aanbieden. Zo mag je bijvoorbeeld per les betalen en als je kiest voor een pakket is het nu ook mogelijk om in termijnen te betalen. Op deze manier kun je onbezorgd je rijbewijs halen, en al meteen beginnen met lessen. Lukt het je dus niet om meteen te betalen, maar wil je wel heel graag alvast beginnen met rijlessen, dan kun je bij ons terecht! Wij kijken altijd samen wat er mogelijk is en maken een afspraak over de betalingstermijn.

Wat is een tussentijdse toets ?

De tussentijdse toets is een proefexamen wat wordt afgenomen op ongeveer ¾ van de opleiding. Dit proefexamen wordt afgenomen alsof het je echte praktijkexamen is. Het proefexamen wordt dan ook afgenomen door iemand van het CBR. Tijdens de tussentijdse toets wordt je beoordeeld op je rijvaardigheid en zelfstandigheid. Alle examenonderdelen worden onder de loep genomen. Je wordt beoordeeld op de officiële exameneisen. Doordat je tussentijdse toets verloopt als een gewoon examen weet je wat je kunt verwachten.  Hierdoor zal je veel minder zenuwachtig zijn voor het officiële praktijkexamen.

Kun je het niet vinden? Stuur ons een mailtje

Bel nu en begin je rij opleiding bij Rijschool Masters